Home / Zdravlje i Ljepota / Alternativna medicina može da bude prilično nezgodna tema

Alternativna medicina može da bude prilično nezgodna temaAlternativna medicina može da bude prilično kontraverzna tema, i ljudi često imaju čvrste stavove o tome na obe strane.

Međutim, bez obzira šta vi mislili, moramo se složiti da su neki od ovih “lekova” pomalo čudni. Uzmite na primer, terapiju vrelim čašama. Tzv. vatrene čaše su drevni oblik terapije za koji se veruje da podstiče ozdravljenje i poboljšava cirkulaciju.

Proces obuhvata natapanje vate čistim alkoholom, njihovo paljenje, u jednom potezu ubacivanje u staklenu čašu ili šolju i postavljanje na kožu. Ovim postupkom se ustvari uklanja kiseonik, stvara se vakum, što omogućava da se čaša zalepi za kožu. Međutim, posle ovog tretmana, nekima ostaju gadne modrice i po nekoliko nedelja.

Screenshot_13

Zbog oštećenja koje može da izazove na i kroz kožu, onima koji veruju da im vatrene čaše pomažu, preporučuju se retke seanse, npr. jednom mesečno. U suprotnom, može doći do ozbiljnih posledica.

Jedan Kinez iz Sečuana, naučio je lekciju na teži način. Na fotografijama ispod, koje su uzete iz bolnice, vide se leđa 63-godišnjeg pacijenta, posle tretmana dugog mesec dana.

Screenshot_14

On je rekao da mu jedino vatrene čaše pomažu da izleči visoki holesterol i druge “male” bolesti.

“Posle 10 dana sam počeo da dobijam plikove, ali to me nije zaustavilo, jer sam znao da mi pomaže. Jednostavno sam ih bušio, ispirao slanom vodom i vraćao se na tretmane. Negde pred kraj mesečnog lečenja, pao sam na putu kući. Ispostavilo se da su mi se plikovi ozbiljno inficirali, toliko dasam morao u bolnicu.”, priča pacijent iz Sečuana. Lekari tvrde da je sačekao još dan-dva, umro bi od posledica trovanja krvi.

Screenshot_74-1-620x309

Izvor: ViralNova

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =