Home / Zdravlje i Ljepota / Bole Vas ramena ili lakat, a niste se udarili…

Bole Vas ramena ili lakat, a niste se udarili…Kada osjetite bolove u ramenu ili laktovima, možete raditi vježbu koja će ih otkloniti. Nakon ove vježbe ćete se bolje osjećati. Ipak, ako ne bude baš efekta, posavjetujte se sa ljekarom.

Protegnite ruke preko grudi, a ako vas boli desno rame, desnu ruku držite ispred sebe u visini struka – Lijevu ruku uhvatite iza lakta, a desnu ruku povucite lagano na lijevu stranu i preko grudi.

Ako osjećate bol u lijevom ramenu, ovu vježbu radite obrnutim redoslijedom . Ako i nakon završetka vježbe osjećate bolove,spustite ruke dok se bol ne smanji.

Smisao ove vježbe je da se eliminiše bol, ali da vježba bude bez bolova. Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i posjetite našu web stranicu češće te podijelite sa vašim prijateljima.

Dodatni kutak zabave

Bonus vic: Muž se budi mamuran. Otvara oči i na stočiću ugleda čašu vode a pored dva aspirina. Na stolu pored kreveta ugleda ispeglanu odeću, zatim pogleda okolo i vidi da je cela kuća čista i pospremljena! Na stolu u kuhinji ugleda papirić gde je pisalo: “Dragi, otišla sam u kupovinu. Doručak je u rerni, sportske novine na stolu. Tvoja ženica!” Tad dođe i sin i muž ga upita šta se desilo prošle noći. Sin odgovara: Ah, ništa, došao si oko 3 sata ujutro, pijan k’o zemlja, sapleo si se na stepenik i razbio maminu najdražu vazu i povratio u hodniku, pa si se zaleteo u vrata i sad imaš modricu na oku! Kuku meni, ali reci mi zašto je sad tako sve pospremljeno i mama nije ljuta? Sin objasni: Pa kad te je mama odvukla u spavaću sobu i pokušala ti skinuti pantalone, ti si rekao: “Gospođo, pustite me na miru, ja sam oženjen

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 6 =