Home / Zabava / Čim su došli na granicu carinik je rekao gospođi da izađe iz kola i POZVAO JE POJAČANJE!

Čim su došli na granicu carinik je rekao gospođi da izađe iz kola i POZVAO JE POJAČANJE!Danas su u ranim jutarnjim satima na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina carinici spriječili prenos neprijavljenih deviza u iznosu od preko 260.000 eura.

Sve je počelo kada se za redovnu carinsku kontrolu prijavio 30-godišnji njemački državljanin turskog porijekla. On je vozio “mercedes” nhemačkih registarskih oznaka. U kolima je bilo dvoje saputnika, 70-godišnja turska državljanka koja ima njemačku boravišnu dozvolu, i njen 35-godišnji sin, njemački državljanin, piše “Telegraf”.

Oni su carinicima rekli kako nemaju ništa za prijaviti, ali tokom detaljnog pregleda automobila, u ženskoj kožnoj torbici koja se nalazila između vozačkog i suvozačkog sjedišta, pronađena su dva svežnja novca u ukupnom iznosu od 125.000 eura, zamotana u aluminijumsku foliju.

To je bio dovoljan razlog za lični pregled 70-godišnje putnice, kod koje je u donjem vešu pronađeno još 141.400 eura.

Vozač je izjavio kako nije znao da njegovi saputnici imaju toliku sumu neprijavljenih deviza. Majci i sinu je vraćeno dozvoljenih 10.000 eura, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka, koji će u ovom slučaju biti sproveden po hitnom postupku, jer se radi o stranim državljanima.

( Moj.ba )

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 2 =