Home / Zabava / Evo kako partnerova energija utiče na vas!

Evo kako partnerova energija utiče na vas!Kada pogledamo kroz oči zvezda vidimo da sile koje privlače muškarca i ženu nije lako objasniti. Tu naizgled nema razuma ni pravila, jer život spaja neobične parove…
Planete u natalnoj karti simbolizuju energije koje su delovale u trenutku našeg rođenja. Na simboličnom nivou te energije su utisnute u samu srž bića, i prate nas tokom čitavog života. One su dar koji moramo prihvatiti, i možemo razvijati. Neke od njih izražavamo bez napora, a neke bi tek tokom života trebalo prepoznati, i naučiti kako ih najbolje iskoristiti. Na svojem razvojnom putu susrećemo druge ljude, i naše energije se mešaju tako što se nekada odlično dopunjuju, nekad snažno privlače, a nekad i odbijaju.

Astrologija ima metode kojima upoređuje energije dve osobe, i opisuje vrstu njihovog odnosa. Kad kažemo za sebe da smo Bik (na primer), onda ističemo astrološki znak u kojem je bilo Sunce na dan našeg rođenja. Sunce se smatra simbolom središnje životne energije koja prožima celo biće. Ona je poput pogonskog goriva koje trošimo da bismo ostvarili svoju najvažniju životnu potrebu. Međutim, šta nam najviše treba da bismo se osećali sigurnim i srećnim? Na to pitanje astrologija odgovara uz pomoć energije Meseca, i znaka u kojem se on nalazi u natalnoj karti. Naravno da svi trebamo hranu, sigurnost i ljubav. Neki od nas, više od drugih, trebaju priznanje i pohvalu, neki osećaj kontrole i moći, a neki materijalnu sigurnost… Svesno ili ne, mi želimo da zadovoljimo tu najvažniju potrebu koja nas pokreće na delovanje, i ona određuje naše ponašanje.

Ono što nam najviše treba prvo moramo pružiti sami sebi. Kad nađemo osobu koja svojim energijama može razumeti, podržati i ispuniti našu glavnu potrebu, onda smo pronašli i idealnog partnera. Ipak, uz potrebe postoje i želje… Želimo iskustva, stvari, ljude koji nam mogu pomoći da učvrstimo i uvećamo svoju vrednost. Njih, kao potrebu za vezom i ono što od veze očekujemo, simbolizuje Venera.

Postoji velika razlika između onoga što nam treba i onoga što želimo. Neki lako usklađuju svoje želje i potrebe, a neki celog života balansiraju na tom terenu. Nekima se događa da ih privlače „opaki momci“ ili „loše devojke“, dok su im oni pouzdani i dobri dosadni. Neki će uz svog bračnog partnera, koji je upravo ono što im treba, ipak poželeti još nekog, drugog. Hoće li se odazvati zovu Venere ili Meseca? Šta ako osvojite partnera kojeg ste želeli, a s vremenom se pokaže da vam on ne može dati ono što vam treba? Praznina koja nastaje postaje sve veća i možda vodi raskidu.

Nekada je teško uskladiti i sopstvene energije, a kamoli uskladiti se s partnerom. To je naš životni zadatak, naš razvojni put. Kad sretnemo partnera koji svojom energijom može ispuniti naše potrebe i želje, imali smo sreće da pronađemo osobu s kojom činimo „savršeni par“. Partner svojim osobinama utiče i na naš identitet. U partneru možemo dobiti podršku, ljubav, razumevanje, potvrdu.

Odabir partnera odražava naš sistem vrednosti, ali i naše strahove. Kad štitimo emocije, usvajamo obrambeni način po­našanja. Možda nekad partner neće ispunjavati onu najvažniju potrebu, nego će učvrstiti naše obrambene zidove. Mo­gući primer takve veze je duboko narušen osećaj vlastite vrednosti koji se štiti velikom količinom partnerovog novca.

Prožimanje energija lakše je zamisliti pomoću elemenata: vode, vatre, zem­lje i vazduha. Po svojoj naravi i dinamici vatra se najbolje slaže sa vazduhom, a zemlja s vodom. Vaš astrološki znak (znak u kojem se nalazi vaše Sunce) je važan, ali ne i presudan kad se upoređujete s partnerom.

Vatra i vazduh: vrtlog strasti i mašte

Ovan, Lav i Strelac odličnog partnera za trajnu ljubavnu vezu će pronaći u Blizancima, Vagi i Vodoliji. Vatra ne može goreti bez kiseonika te vazdušni partner svojim idejama i posebnošću raspaljuje vizije, planove i žar srca vatrenog partnera. Naizgled hladni vazdušni znakovi žive u svetu razuma i intelektualnih ideja. Uz vatrenog partnera, njegovu spontanost i hrabrost – opustiće se. Životnim iskustvima otvoriće svoje srce, a ne samo um. Vatreni znakovi vole kad dobiju potvrdu svoje vrednosti, a vazdušni znakovi će uvek pronaći prave reči kojima će pohvaliti i motivisati svoju vatru.

Kombinacija tih energija vrlo je dinamična, pokretljiva, znatiželjna i puna planova. Odlično motivišu jedan drugog na osvajanje života. Ponekad im manjka praktičnosti, ali im nikad ne manjka prijatelja, putovanja, ideja i životne radosti. Ovi su parovi poput vrtloga strasti i mašte, uvek puni novosti. Nikad im nije dosadno, a problemi nastaju tek ako jedan od njih posustane.

Vatra i zemlja: strogo kontrolisana žudnja za životom

Dinamična vatrena energija Lava, Ovna i Strelca čini zahtevan par sa statičnom zemljom Jarca, Bika i Device. Spontanost vatre koja žudi za životom u potrazi za smislom sudara se s oprezom zemljanog partnera, koji s obe noge stoji čvrsto na zemlji. Za vatrenog partnera rutina i običan život znače stagnaciju, dosadni su i depresivni.
Za zemljane znakove oni su sigurnost, a veliki planovi vatrenog partnera samo su gubitak vremena. Dok vatra vidi život kakav bi mogao biti, zemlja vidi ono što jest. Teško ih je pomiriti. Zemlja može lako ugasiti vatru, potkopati njen optimizam, podceniti je i obeshrabriti. Vatra može spaliti zemlju, uzdrmati sigurnost koju nalazi u rutini. Ako zemlja prihvati vizije budućnosti svog neobuzdanog partnera, a vatra se osloni na praktičnost zemlje, zajedno mogu ostvariti velike zamisli.

Vazduh i zemlja: praktičnost u službi ideja

Iako nisu idealan spoj energija kad je reč o ljubavnom paru, Bik, Devica i Jarac mogu ostvariti uspešnu vezu s Blizancima, Vagom i Vodolijom. Razum i objektivnost vazdušnog partnera dobiće podršku u praktičnosti zemljanog. Ipak, dinamični vazduh može biti suviše brz, znatiželjan i sklon novom za ukus zemljanog partnera. To ga čini nesigurnim i ljutim. Temeljnost, promišljenost i oprez zemljanog partnera mogu iznervirati vazdušnog… Kad ih ljubav prisili na kompromise, zemlja će pomoći vazduhu da praktično iskoristi svoje komunikacijske veštine i društvenu svest. Zajedno će graditi društveni status i uspinjati se na lestvici društvenog uspeha. Idealizam i znanje vazdušnog partnera mogu razvedriti i motivisati zemljanog. Znaće da ih ostvari onako kako to ni sam vazdušni ne bi znao! Veze su vrlo uspešne ako partneri uspeju da odrede zajednički cilj, i da rade na njemu.

Zemlja i voda: magični realizam

Bik, Devica, i Jarac mogu ostvariti vrlo stabilnu i skladnu vezu s Rakom, Ribama i Škorpijom. Voda u prirodi nema čvrst oblik, već se prilagođava nekom obliku: poput flaše, ili rečnog korita. Zemlja vodi daje oblik i stabilnost. Poput zemlje koju natapa kiša, a potom iz nje procveta plodno polje mirisne livade, tako se dopunjuju zemlja i voda. Vodeni partner donosi život, kreativnost i osećaje stabilnoj zemlji. Zemljani partner određuje oblik i cilj prema kojem će usmeriti kreativnost i snagu osećaja svog vodenog partnera.

HOROSKOP I LJUBAV: Saznajte koji je savršen partner za vaš znak
Zajedno stvaraju stabilan život koji ima čvrste temelje, i koji je prožet dubokim osećanjima. To je jedna vrsta produhovljene stvarnosti koja donosi emotivnu i materijalnu sigurnost. Veze su odane i dugotrajne, bez velikih uzbuđenja i drame. Voda će razvedriti nekada tmurno raspoloženje zemljanog partnera, a povremene emotivne hirovitosti vode zemlja će strpljivo i staloženo prizemljiti.

Vatra i voda: uzavrela osećanja

Vatra i voda su izazovan par energija koje jedna drugu mogu uništiti. Voda može ugasiti vatru, a vatra može zagrevati vodu dok ne pokipi. Astrološki parovi Ovna, Lava i Strelca s Rakom, Škorpijom i Ribama nisu lako spojivi. Ipak, kao kad vatra zagreje vodu u kojoj se može skuvati dobro jelo, tako i ovaj par može ostvariti uspešnu vezu. Vatreni partner je ovde kao dinamični predvodnik koji pokreće vezu.

Karakteristika vode je u njenoj sposobnosti da uvek pronađe put, pa će suptilnom manipulacijom osećanja vžješto obuzdati naizgled dominantnu vatru. Vatreni znakovi su često pregrubi za tihe vodene tipove. Vatra svojim vizijama i dinamičnim tempom života može iscrpiti vodu. Vodeni znakovi katkad trebaju samoću, ćutljivi su i povlače se u svoj unutrašnji svet. Ekstrovertna vatra to teško podnosi, i to je ono što je gasi… Kad se uzburkaju osećanja vode, vatra ih može preterano dramatizovati pa nastaju veličanstvene svađe s obiljem suza. Ove su veze uzbudljive, pune uzavrelih osećanja. Odigravaju se u stalnoj smeni „toplo – hladno“, što je uvek dramatično.

Vazduh i voda: razum i osećanja

Razum i osećanja nije jednostavno uskladiti. Blizanci, Vaga i Vodolija kao da su na jednoj strani klackalice, dok su na drugoj Rak, Škorpija i Ribe. Ravnotežu je moguće postići uz promišljeno i intuitivno traženje pravih reči, pravog načina, prave mere u stvarima… Vazdušni znakovi žive u glavi, a vodeni u dubinama duše. Jedni drugima mogu pomoći da se nađu na pola puta – u srcu.

Vazdušni znakovi vole verbalno izražavanje i nekad čak i ne razumeju osećanja i neverbalne poruke svog vodenog partnera. Vodeni partner ne može da izrazi rečima bogatstvo osećanja unutrašnjeg sveta u kom živi pa se čudi nerazumevanju svog partnera koji živi najpre u svetu ideja. Ove parove uskladiće zajednički interesi u koje duboko veruju, i ideje kojima će se osećajno predati. Često su to umetničke ideje ili duboka vera u neki plemeniti ideal.

(Dnevne.rs /Izvor: lovesensa)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =