Home / Zabava / Najčudniji grada na planeti. Zovu ga pakao…

Najčudniji grada na planeti. Zovu ga pakao…Nekada je bilo najgušće naseljeno mesto na planeti, sa 50.000 ljudi zguranih u par blokova. Ove fascinantne slike daju redak uvid u živote onih koji su živeli u Koulunu – zazidanom gradu.

Koulun je bio ozloglašen zbog droge i kriminala, ali mnogi od njegovih stanovnika su živeli mirno sve dok grad nije demoliran ranih 90-tih…

Kanadski fotografi Greg Žirard i Ian Lambot su proveli 5 godina upoznajući se sa stanovnicima i fotografišući gusto naseljene zgrade…

Gospodinu Luiu je bilo dodeljeno da radi kao poštar u gradu 1976. godine, i nije imao izbora osim da prihvati. On je jedan od retkih koji je znao sve izlaze i ulaze u grad. Uvek je nosio kapu da bi se zaštitio od stalnog prokišnjavanja.

Vrisak dece koja se igraju na krovovima je često bio zagušen zvukom koji pravi motor aviona na poslednjih 100 m od piste obližnjeg aerodroma…

Za mnoge stanovnike koji su živeli na višim spratovima, posebno za Jona, krov je bio neprocenjivo utočište. Na njima je moglo da se udahne malo svežeg vazduha i pobegne od klaustrofobije iz stanova bez prozora.

Prizor osvetljenog grada je bio pozornica za film “Crime Story” u kome je glavnu ulogu igrao Džeki Čen. U filmu postoje prave scene eksplozija zgrada.

Stanovnik Kouluna koji je nezadovoljan isplatom kompenzacije od strane vlade sedi na njoj, dok se policija priprema da zatraži dozvolu.

Ono što je radno mesto preko dana, noću bi se pretvorilo u dnevnu sobu, kada Hui Tung Čojeva žena i dve mlađe ćerke dođu da mu se pridruže u poslu sa nudlama. Dečiji prostor za igru i domaći sastoji se od jedne klupe prekrivene skorelim brašnom.

Lu Ju Ji (90) živeo je u malenom i skromnom stanu na trećem spratu sa 68-ogodišnjom ženom svoga sina. U kineskoj tradiciji je uobičajno da snaja vodi računa o rodbini svoga muža.

nema-veze.com

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 8 =