Klikom na sliku pristupite sajtu.

PIJETE GA ČESTO: Smatra se najsmrtonosnijim pićem na svetu – Zabavno
Home / Zdravlje i Ljepota / PIJETE GA ČESTO: Smatra se najsmrtonosnijim pićem na svetu

PIJETE GA ČESTO: Smatra se najsmrtonosnijim pićem na svetuDanas postoji hiljade prerađenih proizvoda koji sadrže hemikalije, prezervative i boje. To je veliki problem za naše telo jer mi nismo stvoreni da probavljamo toliko kompleksna jedinjenja. Našem telu je potrebno dosta vremena da probavi brzu hranu, slatkiše i gazirane sokove.

Na primer: kada jedemo salatu, možemo je probaviti za najviše dva sata, dok hamburger ostaje i do tri dana unutar nas i na kraju ostavlja ostatke koje se ne mogu kompletno svariti. Iz toga možete zaključiti šta se dešava kada jedemo brzu hranu svaki dan, ili još gore, više puta na dan.

U ovom slučaju ćemo se, pak, fokusirati na nešto još učestalije i smrtonosnije – gazirane sokove. Ovi proizvodi sadrže više od jednog faktora koji koji utiče na naše zdravlje i ovde možete videti koji su to faktori. NEĆETE VIŠE PITI GAZIRANE SOKOVE NAKON ŠTO PROČITATE OVE INFORMACIJE. Svi mi znamo da je koka kola izuzetno nezdrav proizvod, a poznato je i da sadrži više od 30 kašika šećera po ambalaži, što predstavlja ozbiljan problem za one koji je piju u prekomernim količinama.

Previše šećera i glukoze u telu mogu biti okidač za probleme poput: hipertenzije, gojaznosti, srčanog zastoja, blockade arterija i druge. To nije mala stvar za razmatranje. KADA SE KONZUMIRA KOLA MOŽE DOĆI DO SLEDEĆIH EFEKATA:
Za 10 minuta: Telo dobija sav šećer koji je čoveku potreban u toku dana, što ima velik uticaj na telo. Za 20 minuta: Jetra taj šećer pretvara u mast. Za 30 minuta: Glukoza ulazi u krv što prouzrokuje viši krvni pritisak i širenje zenica. Za 45t minuta: Počinjete da proizvodite dopamine i rad srca se ubrzava nekontrolisano a da vi to i ne znate. Kada se razmotre ovi efekti, može se zaključiti da prekomerno konzumiranje može dovesti do srčanog zastoja vrlo lako, što nikako nije mala stvar.

Webtribune.rs

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 2 =