Home / Vijesti i Svijet / S-400 stiže na Krim

S-400 stiže na KrimNovi protivvazdušni sistemi S-400 učiniće poluostrvo Krim apsolutno neprobojnim od bilo kakvih neprijateljskih dejstava, izjavio je šef Komiteta za odbranu Saveta federacije Rusije Viktor Bondarev.

Kako je rekao, S-400 je superiorni PVO sistem kojem nema ravnih u svetu, izuzetno je efikasan za ciljeve na velikim i srednjim udaljenostima, ali i na niskim visinama.

Sa druge strane, istakao je on, nove jedinice “Pancir S” takođe su se izuzetno efikasno pokazale za ciljeve i na zemlji, i u vazduhu.

“Oba ta sistema koja će Krim dobiti još tokom ove godine učiniće poluostrvo apsolutno neprobojnim”, naglasio je Bondarev.

On je dodao i da je osnovni razlog, zbog čega se te jedinice prebacuju na Krim taj što se NATO aktivirao u crnomorskom regionu.

“NATO brodovi konstantno patroliraju Crnim morem, dok su Amerikanci povećali svoje aktivnosti u Ukrajini kao nikada do sada. Budući da su odnosi između Rusije i Zapada trenutno veoma napeti, sva ta dejstva Moskva tumači kao neprijateljska. Upravo iz tog razloga Rusija je dužna da štiti svoje granice”, zaključio je Bondarev.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija – Foto: AP

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 8 =