Home / Zabava / izgleda ‘normalno’, Ali je zapravo prvi od svoje vrste

izgleda ‘normalno’, Ali je zapravo prvi od svoje vrsteVidjeti dijete dolazi na svijet je monumentalno iskustvo. Nije važno kako je dijete zamišljeno, (ili u slučaju ovog para iz Švedske), rođen. Sva djeca treba slaviti i voljeti. Kada se rodi beba, od 251 života svake minute unesene u svijet, vaš je najljepši i najbolji. No, za 37-godišnjeg Malin Stenberg, majčinstvo se gotovo nije dogodilo. Ona i njezin partner, Claes Nilsson, vidjeli su svog sina, Vincint rođen protiv nekih masivnih izgledi. Stenberg je prva žena koja je rođena nakon što je primila maternicu. Iako to ne zna, mali Vincint, koji je sada godinu dana star, pionir je put za drugu djecu da se rodi od transplantiranih utroba.

U dobi od petnaest godina, Stenberg je naučila da ima Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRks). To se uglavnom javlja kod žena. Vagine i maternica su nerazvijeni. Ova je vijest slomila Stenberg koji je uvijek imao snove o tome da postane majka.“Nisam bio spreman to čuti; Nisam mogao to prihvatiti. Mislio sam da to znači da nikad neću moći nositi svoje dijete – ali to je ono za što su žene napravljene. Osjećao se tako nepravedno. Voljela sam djecu i bebe, i htjela sam znati što sam učinio da to zaslužujem. Osjećao sam se tako sam. ”

Prihvatila je bolnu vijest. Možda majčinstvo nije bilo u karticama za nju. Ali sve se to promijenilo kad je upoznala 40-godišnjeg Nilssona, konkurentnog golfera. Nilsson ne bi prihvatio ideju da ne bude otac. Zajedno su razgovarali o drugim alternativnim metodama rođenja. Prvo, gledali su u surogat i usvajanje prije saznanja o novoj metodi koja je bila u eksperimentalnoj fazi. Stenberg se prijavio za sudjelovanje u projektu koji se održavao na Sveučilištu Göteborg. Devet žena uključenih u ovaj pionirski projekt dobili su utrobe drugih žena. Ne, ovo nije roman znanstvene fantastike. Većina žena primila je maternice majki. Umjesto toga, Stenberg je primio kæerinu utrobu. Donji maternici više nisu imali utrobe.

“Nevjerojatno je,” kaže Stenberg. “Dala je veliki doprinos ostalim ljudima u tome što je ovaj korak donator bez plaćanja ili bilo čega: samo dobra volja”. Mnogo je rizika povezano s transplantacijama jer su prethodni pokušaji bili neuspješni. Stenberg je odlučio uspjeti. Njezina transplantacija maternice bila je uspjeh. Tada je dobila IVF gdje je zatrudnjela nakon prvog pokušaja. Tijekom trudnoće, i Stenberg i Nilsson lagano gaziraju. Slatki vinkint rođen je prije dva mjeseca. Godinu dana kasnije, mali dječak je vizija zdravlja i sreće: “Danas se osjeća kao da nismo ništa od toga da imamo ovaj prekrasan dječak”, rekao je Stenberg. “To je više od 100 posto. Mi smo više nego sretni s tim. Nisam mogao poželjeti više. ”

Od rođenja vinkintova, četiri druge bebe došle su na svijet iz transplantiranih utroba. Stenberg i Nilsson oduševljeni su svojim sinom. Ne namjeravaju imati više djece. Stenberg joj je uklonio utrošak maternice jer su se liječnici bojali da bi druga trudnoća bila štetna za majku i dijete.Druge su zemlje počele oblik transplantacije maternice, dajući nadu onima koji nisu ranije imali djecu. Tehnologija je nevjerojatna. Stalno se razvija. Svake godine ima medicinskih otkrića. Nadam se da će maternice biti uobičajenije, tako da one žene koje ne mogu imati djecu mogu zatrudnjeti i roditi svoje dragocjene snopove radosti.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 9 =