Home / Zdravlje i Ljepota / Recite ne dijabetesu : Jaje je sve što trebate da kontrolišete šećer u krvi!

Recite ne dijabetesu : Jaje je sve što trebate da kontrolišete šećer u krvi!Dijabetes je veoma česta bolest. Kako biste je spriječili potrebno je da jedete zdravu hranu i da se oslobodite stresa i nervoze. Ako već bolujete od ove bolesti., trebate znati da nije kraj svijeta, potrebno je samo da pijete lijekove na vrijeme i da se hranite zdravo.

Ne vrijedi vam jesti slatkiše i nezdravu hranu, a onda popiti lijek. Od toga efekta nemate. Trebate znati da su dijabetičari mnogo osjetljivi na povrede jer im rane teško zarastaju. Nepridržavanje pravila u vezi dijabetesa, može dovesti do toga da oslijepite, bude vam amputirana noga ili da umrete.

To vas upozoravamo jer mnogi ljudi ne shvataju dijabetes ozbiljno, već i uz dobijenu dijagnozu jedu slatkiše i nezdravu hranu. Ako bolujete od dijabetesa potreban vam je poseban režim ishrane. To se posavjetujte sa ljekarom. Trebate znati da se taj režim prepručuje i onima koji ne boluju do dijabetesa. Dajte sebi vremena i navići ćete se. Ovdje ćemo vam pokazati jedan recept koji vam može pomoći u sprječavanju dijabtesa, ali i regulisanja istog kod oboljelih.

Potrebni sastojci:

10 ljutih papričica

2 jajaPriprema:

Razbijte jaja i pomiješajte s papričicama koje ste usitnili. Pomiješajte sve dobro i dodajte malo morske soli.Vaš lijek je spreman. Konzumirajte ga nekoliko dana i drastično ćete smanjiti šećer u vašoj krvi!

Dodatni kutak zabave:

Bonus vic: Mladenci došli stanovati kod mladinih roditelja. Već prvog dana njen brat prvi siđe na doručak. Mama, jesu li seka i njen muž još uvek u sobi? Jesu. Ja mislim… Nema ti šta da misliš! Doručkuj brzo i gubi se u školu! Kad se popodne vrati iz škole, dečak ponovo pita: Mama, da li su seka i zet još u sobi? Jesu. Ja mislim… Nema šta ti da misliš! Sedi tu ručaj i ćuti, a posle se možeš ići igrati! Kad se predveče vratio kući, odmah upita: Da li su seka i zet sišli? Još nisu! Ja mislim… Dobro, ajde da čujem šta to misliš! Pa eto, sinoć sam čuo kad je seka rekla zetu da ode u kupatilo i donese vazelin… Pa sve nešto mislim da zet nije greškom uzeo moj super lepak koga nema na polici, a vazelin je i dalje na polici

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 8 =