Kokosovo ulje i oralna higijena

admin
2 Min Read

Kokosovo ulje se sve više koristi u različitim oblastima, uključujući i oralnu higijenu. Postoji nekoliko razloga zašto se ovo ulje može koristiti u ovom kontekstu.

Prvo, kokosovo ulje ima svojstvo da se lako topi pri sobnoj temperaturi, što znači da se lako može koristiti za ispiranje usta. To se obično radi tzv. “oil pulling”-om, gdje se ulje guta u usta i ispire se unutar usta za određeno vrijeme, najčešće 20-30 minuta.

Drugo, kokosovo ulje ima antibakterijska svojstva koja mogu pomoći u smanjenju broja bakterija u ustima, što može dovesti do smanjenja rizika od zubnog kamenca i karijesa. Međutim, treba imati na umu da ovo ulje ne može zamijeniti redovito četkanje zuba i korištenje pjena za zube, već se smatra dodatkom oralnoj higijeni.

Treće, kokosovo ulje se također može koristiti za podmazivanje desni i ublažavanje upala.

Ipak, treba imati na umu da se kokosovo ulje ne bi trebalo gutati, već se ispire iz usta nakon što se koristi. Također, nije dokazano da je ovaj proizvod učinkovit u smanjenju rizika od bolesti desni ili zuba, pa ga se ne bi trebalo koristiti kao jedini oblik oralne higijene.

Ukratko, kokosovo ulje se može koristiti kao dodatak oralnoj higijeni, ali ne treba ga zamijeniti redovitim četkanjem zuba i korištenjem pjena za zube. Važno je slijediti preporučene higijenske navike i redovito posjećivati stomatologa kako bi se održao zdrav izgled usta i zubi.

Izvor: igrackezadecu.net

Share this Article