Bezalkoholni kokteli koji će vas oduseviti

admin
3 Min Read

Bezalkoholni kokteli su sve popularniji izbor za one koji ne piju alkohol ili pak žele nešto raznoliko i osvježavajuće za piti, a da pritom ne moraju uzimati u obzir konzumiranje alkohola. U nastavku ću navesti nekoliko recepata za bezalkoholne koktele koji će vas sigurno oduševiti svojim nevjerojatnim okusima i aromama.

Prvi koktel koji bih vam preporučila je “Mojito mocktail”. Ovaj osvježavajući koktel spravlja se od soka od limete, zelenog limuna, mente, šećera i leda, te se može poslužiti uz malo tonika ili sodove vode. Da bi ste ga pripremili, potrebno je u bokal staviti iscijeđeni sok od pola limete, jednu žlicu šećera, par listova mente i kockice leda, te sve dobro izmiješati. Nakon toga, dodajte malo tonika ili sodove vode i poslužite uz par listova mente i kockice leda.

Drugi bezalkoholni koktel koji bih vam preporučila je “Virgin margarita”. Ovaj koktel se spravlja od soka od limete, agave sirupa, soka od pomorandže i leda, te se može poslužiti uz malo tonika ili sodove vode. Da bi ste ga pripremili, potrebno je u blender staviti iscijeđeni sok od pola limete, jednu žlicu agave sirupa, žlicu soka od pomorandže i kockice leda, te sve dobro izmiksati. Nakon toga, prelijte smjesu u bokal i poslužite uz par kockica leda i rezance od limete.

Treći bezalkoholni koktel koji bih vam preporučila je “Peach Bellini mocktail”. Ovaj koktel se spravlja od soka od breskve, šampanjca od grožđa, šećera i leda, te se može poslužiti uz malo tonika ili sodove vode. Da bi ste ga pripremili, potrebno je u blender staviti dvije žlice soka od breskve, jednu žlicu šećera, kockice leda i pola šalice šampanjca od grožđa, te sve dobro izmiksati. Nakon toga, prelijte smjesu u bokalu.

  • Mojito mocktail”
  • Sok od limete
  • Zeleni limun
  • Menta
  • Šećer
  • Led
  • Tonik ili soda voda

Priprema:

U bokal stavite iscijeđeni sok od pola limete, jednu žlicu šećera, par listova mente i kockice leda.

Dobro izmiješajte sve sastojke. Dodajte malo tonika ili sodove vode po želji. Poslužite uz par listova mente i kockice leda.

U blender stavite dvije žlice soka od breskve, jednu žlicu šećera, kockice leda i pola šalice šampanjca od grožđa. Izmiksajte sve sastojke dok se ne dobije glatka smjesa. Prelijte smjesu u bokal. Poslužite uz par kockica leda i rezance od breskve.

Izvor: igrackezadecu.net

Share this Article