Da li je kafa dobra u kozmeticke svrhe

admin
2 Min Read

Kafa je poznata po tome što je pomaže da se održi budna i da se bolje koncentriše, ali ona takođe može da ima i neke kozmetičke koristi. Kafa je bogata antioksidansima, što znači da može da pomogne u sprečavanju oštećenja kože od slobodnih radikala. Takođe, kafa ima i exfoliating svojstva koja mogu da pomognu u uklanjanju mrtvih ćelija sa površine kože, što može da pomogne da se koža izgleda glatka i sjajna.

Kafa takođe može da pomogne u ublažavanju celulita. Postoje neki dokazi da kofein, koji se nalazi u kafi, može da pomogne u smanjenju celulita tako što pomaže u poboljšanju cirkulacije i povećava protok krvi. Međutim, treba napomenuti da nema dovoljno naučnih dokaza da potvrde ovu tezu, tako da se ne može sa sigurnošću reći da kafa zaista pomaže u ublažavanju celulita.

Kafa takođe može da se koristi kao prirodno piling za lice. Samo napravite kašu od suve kafe i malo vode i nanesite je na lice, a zatim isperite. Ovo može da pomogne u uklanjanju mrtvih ćelija sa površine kože i da poboljša teksturu kože.

Ipak, treba biti oprezan kada se koristi kafa u kozmetičke svrhe. Ako se koristi previše ili se nanosi na osjetljivu kožu, može da izazove iritaciju ili crvenilo. Takođe, kafa može da isuši kožu, tako da je važno da se nakon njenog korišćenja na koži nanese hidratantna krema.

Ukratko, kafa može da ima neke kozmetičke koristi, ali treba biti oprezan i pratiti reakciju kože na nju. Pre nego što počnete da je koristite u kozmeticke svrhe, preporučljivo je da se posavetujete sa dermatologom ili kozmetičarem.

Izvor: igrackezadecu.net


Share this Article