Kako aktivirati imuni sistem: Jednostavni saveti

admin
2 Min Read

Da bi se aktivirao imuni sistem, postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete preduzeti.

Jedite zdravu i raznovrsnu hranu. Hranite se što više voćem i povrćem, zdravim biljnim uljima, cjelovitim žitaricama i proteinskim izvorima poput mesa, ribe i jaja. Ovi izvori hrane su bogati vitaminima i mineralima koji su neophodni za zdravlje imunog sistema.

Pijte dovoljno tečnosti. Voda i drugi tečni napici su neophodni za pravilno funkcionisanje imunog sistema. Pijte najmanje osam čaša vode dnevno i izbegavajte alkohol i gazirana pića koja mogu dehidrirati organizam.

Vježbajte redovno. Redovna tjelovježba može povećati protok krvi i poboljšati funkciju imunog sistema. Pronađite vrstu vježbe koja vam odgovara i radite je barem 30 minuta dnevno, tri puta nedeljno.

Spavajte dovoljno. Dovoljno sna je neophodno za održavanje imunog sistema u dobrom stanju. Ciljajte na sedam do devet sati sna noću.

Održavajte higijenu ruku. Redovno pranje ruku je jedan od najefikasnijih načina zaštite od infekcija. Operite ruke sapunom i vodom, posebno nakon korištenja zahoda, prije jela i posle kontakta sa bolesnom osobom.

Održavajte zdrav stil života. Izbegavajte pušenje i izlaganje se velikim količinama stresa, koji mogu oslabiti imuni sistem. Budite aktivni, izbegavajte prejedanje i pokušajte da se opustite i uživate u životu.

Izvor: igrackezadecu.net


Share this Article