Kako ostaviti pušenje: Strategije koje vam mogu pomoći

admin
2 Min Read

Pušenje može biti teško prestati, ali postoje mnoge strategije koje vam mogu pomoći u borbi protiv ovog navike.

Evo nekoliko stvari koje možete probati:

Razmislite o tome zašto želite prestati. Imajte jasne i realne ciljeve u vezi s prestankom pušenja i pišite ih. To može pomoći da se motivirate i da ostaneš fokusiran na cilj.

Izradite plan. Odlučite se za datum kada ćete prestati pušiti i planirajte kako ćete to učiniti. To može uključivati smanjenje broja pušenih cigareta prije tog datuma ili promjenu svojih navika koje su povezane s pušenjem, poput izbjegavanja situacija u kojima biste inače pušili.

Tražite podršku. Razgovarajte s prijateljima i obitelji o vašem odluci da prestanete pušiti i tražite njihovu podršku. Možete se i pridružiti grupi podrške za ljude koji žele prestati pušiti ili se posavjetovati s liječnikom ili stručnjakom za ovisnost o duhanu.

Pronađite zamjenske aktivnosti. Kada se pojavi želja za pušenjem, probajte se zauzeti nečim drugim, poput šetnje ili čitanja. Možete i koristiti oralne nadomjestke, poput gume za žvakanje ili štapića za uši, da se suočite s fizičkim osjećajem potrebe za pušenjem.

Razmislite o medicinskoj pomoći. Lijekovi poput nikotinske nadomjesne terapije ili lijekova protiv nikotinske ovisnosti mogu pomoći u smanjenju želje za pušenjem i olakšati proces prestanka pušenja. Razgovarajte s liječnikom o tome koja opcija bi vam mogla najbolje odgovarati.

Budite strpljivi i ne odustajte. Prestanak pušenja je dugotrajan proces i može biti izazovan. Ako ponovno počnete pušiti, nemojte se obeshrabriti.

Izvor: igrackezadecu.net

Share this Article