Kako pripremiti telo za dijetu: Najvažniji saveti nutricionista

admin
2 Min Read

Kada se odlučite na dijetu, važno je da pripremite svoje telo za promene u ishrani. Evo nekoliko saveta nutricionista koji će vam pomoći da se pripremite za dijetu:

  • Postavite realne ciljeve: Pre nego što počnete sa dijetom, važno je da postavite realne ciljeve. To znači da treba da odredite koliko kilograma želite da izgubite i koliko vremena planirate da se držite dijete. Ne postavljajte ciljeve koji su preambiciozni ili nemogući da se ostvare, jer ćete se samo frustrirati ako ih ne postignete.
  • Pripremite se za odricanje: Dijeta obično zahteva odricanje od nekih namirnica koje volite. Pripremite se za to tako što ćete se posvetiti drugim aktivnostima koje vam prijaju, poput šetnje ili čitanja, kako biste se odvratili od želje za hranom.
  • Izbegavajte iskušenja: Ako imate problem da odolite iskušenjima, izbegavajte mesta i situacije u kojima ćete biti izloženi hrani koja nije u skladu sa dijetom. To uključuje izlazak na večere ili zabave gde se jede nezdrava hrana.
  • Pripremite se za izazove: Ne očekujte da će dijeta ići glatko svaki dan. Budite spremni za izazove i naučite kako da se nosite sa njima. Ako se nađete u situaciji u kojoj se pojavljuje želja za nezdravom hranom, pokušajte da se prebacite na nešto drugo, poput čaše vode ili čaja.
  • Pronađite podršku: Držanje dijete može biti teško, pogotovo ako se trudite da to radite sami. Pronađite podršku u prijateljima ili porodici ili se obratite nutricionisti ili drugom stručnom licu za pomoć.

Ukoliko se pridržavate ovih saveta, bićete spremni da počnete sa dijetom i postićete svoje ciljeve.

Izvor: igrackezadecu.net

Share this Article