Koja je tačna količina proizvoda za negu lica

admin
2 Min Read

Negu lica je važan dio svakodnevne rutine i moguće je da se pitate koliko proizvoda za negu lica treba da koristite. Međutim, tačna količina proizvoda za negu lica zavisi od vaše kože i proizvoda koji koristite.

Uopšteno, manja količina proizvoda je uglavnom više nego dovoljna za negu lica. Previše proizvoda može da ostavi masne tragove na koži i da je optereti, što može da dovede do pojave neželjenih problema sa kožom, poput akni.

Najbolje je početi sa malom količinom proizvoda i postepeno povećavati dozu ako je potrebno. To se posebno odnosi na proizvode za čišćenje i toniranje, koji se obično nanose na vlažnu kožu.

Za proizvode za hidrataciju, poput krema za lice i serum, obično je dovoljna količina veličine graška. Ako koristite proizvode za negu oko očiju, količina bi trebala biti još manja – dovoljna je količina veličine zrna graška za oba oka.

Ukoliko se borite sa neželjenim problemima sa kožom, poput akni ili hiperpigmentacije, možda ćete morati da koristite više proizvoda koji su namenjeni za tretiranje ovih stanja. U ovom slučaju, najbolje je da se posavetujete sa dermatologom ili kozmetičarkom kako biste saznali koje proizvode i u kojim količinama treba da koristite.

U svakom slučaju, važno je da se pridržavate uputstava na proizvodu i da se koristite proizvodima koji su odgovarajući za vaš tip kože. Redovnom negom lica i korišćenjem odgovarajućih proizvoda, možete da očuvate zdrav izgled i sjaj vaše kože.

Izvor: igrackezadecu.net

Share this Article