Mlečna kupka: Sve prednosti ovog rituala

admin
2 Min Read

Mlečna kupka je postala sve popularnija kao oblik spa tretmana u poslednje vreme. To je proces kupanja u bazi mleka koja je razblažena sa vodom, a obično se dodaju i neki aditivi kao što su med, ulja i eterična ulja. Ovo kupanje ima mnoštvo prednosti za kožu i opšte zdravlje, a neke od najčešćih su:

  • Hrani i hidrira kožu: Mleko je bogato proteinima, vitaminima i mineralima koji se lako apsorbuju kroz kožu. Ovi hranjivi sastojci pomažu da se koža održi hidriranom, elastičnom i mekom.
  • Deluje protiv bora: Mlečne kiseline i vitamini koji se nalaze u mleku imaju anti-aging efekte na kožu. Oni pomažu da se smanje bore i druge znakove starenja, te da se koža izgleda mlađe i zdravije.
  • Omekšava i umiruje kožu: Mlečne kiseline deluju kao prirodni piling, pomažući da se očiste pore i da se koža omekša. Takođe, mleko ima umirujuće svojstvo, pa je mlečna kupka odličan izbor za osobe sa osetljivom ili problematičnom kožom.
  • Relaksira i opušta: Kupanje u toploj mlečnoj vodi je veoma opuštajuće i može pomoći da se smanji stres i napetost. Takođe, toplota vode može pomoći da se poboljša cirkulacija i da se ubrza metabolizam.

Ukoliko želite da isprobate mlečnu kupku kod kuće, možete jednostavno razmutiti nekoliko šolja mleka u toploj vodi u kadi. Možete dodati i neke od gore navedenih aditiva po vašem izboru, a preporučuje se da se kupka drži 20-30 minuta. Ovo je odličan način da se opustite i da se negujete kožu, te da se osećate lepše i zdravije.

Izvor: igrackezadecu.net

Share this Article