Prekomerni apetit: Šta da radite ako stalno žudite za hranom

admin
2 Min Read

Prekomerni apetit može biti pravi problem za mnoge ljude, posebno ako se osećaju kao da stalno žude za hranom. Može biti teško održati zdravu težinu ili se osećati dobro u svojoj koži ako se stalno borite s prekomernim apetitom. Međutim, postoje neke stvari koje možete da uradite kako biste se nosili s tim problemom.

Potražite pomoć lekara ili nutricioniste. Prekomerni apetit može biti povezan sa nekim zdravstvenim stanjima ili nedostacima u ishrani, pa je važno da se posavetujete sa stručnjakom kako biste utvrdili uzrok vašeg prekomernog apetita.

Pazite šta jedete. Dajte prednost zdravoj hrani poput voća, povrća, integralnih žitarica, proteinskih namirnica i zdravih masti, umesto brze hrane i slatkiša. To će vam pomoći da se osećate sitijima i da se manje oslanjate na nezdrave grickalice između obroka.

Pijte mnogo vode. Dehidracija može da izazove lažne osećaje gladi, pa je važno da pijete dovoljno vode tokom dana. Pijenje vode takođe može da vam pomogne da se osećate sitijima i da se manje oslanjate na hranu kao na izvor energije.

Izbegavajte stres. Stres može da izazove prekomerni apetit, pa je važno da se naučite kako da se nosite sa stresom. To može da podrazumeva vežbanje, meditaciju ili razgovor sa prijateljem ili stručnjakom.

Vežbajte redovno. Redovno vežbanje može da pomogne da se osećate sitijima i da se manje oslanjate na hranu za energiju. Vežbanje takođe može da poboljša vaše raspoloženje i da pomogne da se osećate bolje u svojoj koži.

Izvor: igrackezadecu.net

Share this Article