Šta je kinetički lanac i da li treba da ga uvedemo u fitnes rutinu

admin
2 Min Read

Kinetički lanac je koncept u fiziologiji i sportskoj medicini koji se odnosi na povezanu seriju zglobova i mišića koja se koristi za izvođenje pokreta. Koncept se često koristi u fitnesu kako bi se poboljšala funkcionalnost tela i snaga mišića.

Treba da ga uvedemo u fitnes rutinu jer može imati mnoge koristi. Na primer, treniranje kinetičkog lanca može pomoći u poboljšanju koordinacije i ravnoteže, što je važno za svakodnevne aktivnosti poput hodanja i dizanja teških predmeta. Takođe, kinetički lanac može pomoći u smanjenju rizika od povreda jer se trenira cijelo telo u kombinaciji, što pomaže u jačanju mišića i zglobova u cijelom telu.

Postoji mnogo različitih vježbi koje se mogu raditi u okviru kinetičkog lanca, uključujući vježbe za trbušne mišiće, leđa, noge i ramena. One se mogu raditi sa tegovima ili bez njih i mogu se prilagoditi različitim nivoima sposobnosti. Ako ste novi u treniranju kinetičkog lanca ili imate povredu ili bolest koja ograničava vaše pokrete, preporučljivo je da se posavjetujete sa stručnjakom ili fizioterapeutom prije nego što počnete sa ovim vrstama vježbi.

Ukratko, kinetički lanac je koristan koncept za uvođenje u fitnes rutinu jer može pomoći u poboljšanju funkcionalnosti tela, koordinacije i ravnoteže, a takođe može smanjiti rizik od povreda. Međutim, treba biti oprezan i konsultovati stručnjaka ako imate povrede ili bolesti koje ograničavaju vaše pokrete.

Izvor: igrackezadecu.net

Share this Article