Standardi lepote kroz istoriju: Blogerka na svom telu pokazala kako trendovi utiču na žene

admin
2 Min Read

Standardi lepote su se menjali tokom istorije, a neki od najpoznatijih trendova uključuju:

Egipatska lepota: U starom Egiptu, standard lepote uključivao je oblikovane brade, dugačke obrve i crnu kosu. Žene su se takođe trudile da imaju vitka tela, a očigledno je bilo da su se žene šminkale, koristeći razne proizvode, uključujući crnu maskaru i svinjske masti za njegu kože.

Grčka lepota: Grčke žene su se trudile da imaju zaobljene obline i savršeno oblikovane noge. Oni su takođe koristili proizvode za njegu kože i šminku, uključujući tamno smeđi pigment za njegu kože, poznat kao “mrmra”, koji je korišćen za bojenje kože i dodavanje sjaja.

Rimská lepota: Rimljani su cenili vitka tela i bili su veliki ljubitelji banja i spa tretmana. Oni su takođe koristili razne proizvode za njegu kože i šminku, uključujući tamno smeđi pigment za njegu kože i kremu od ružmarina za uklanjanje tamnih pruga.

Srednjevekovna lepota: U srednjem veku, standard lepote je uključivao bledu kožu, dugu plavu kosu i tanke obrve. Žene su se trudile da budu što vitkije moguće, a neki su čak koristili korset da bi stigle do željene figurne linije.

Renesansna lepota: U renesansi, žene su se trudile da imaju vitka tela, a standard lepote je uključivao bledu kožu, dugu crnu kosu i tanke obrve. Žene su takođe koristile razne proizvode za njegu kože i šminku, uključujući ulje ružmarina i tamno smeđi pigment za njegu kože.

Izvor: igrackezadecu.net

Share this Article