Tikva kao lijek – potpuno čisti tijelo od parazita

admin
4 Min Read

Tikva, poznata i kao bundeva, može biti izvrstan prirodni lijek za čišćenje tijela od parazita. Ova povrća bogata je hranjivim sastojcima i ima mnoge blagotvorne učinke na zdravlje. Tikva sadrži visok postotak vode, što je odlično za hidrataciju tijela, a također je izvor vitamina A, B6, C i E te esencijalnih aminokiselina.

Međutim, glavna prednost tikve je njena sposobnost da pomogne u uklanjanju parazita iz tijela. Ova povrća sadrži karotinoidne pigmente koji imaju antimikrobna svojstva te tako pomažu u borbi protiv infekcija uzrokovanih parazitima. Također, tikva sadrži fitokemikalije koje pomažu u smanjenju upale i povećanju imuniteta, što je važno u borbi protiv parazita.

Postoje različiti načini na koje se tikva može koristiti kao lijek za čišćenje tijela od parazita. Jedan od najjednostavnijih načina je da se tikva nareže na kockice i konzumira svježa, dodana u salatu ili kao prilog jelima od mesa ili ribe. Također se može koristiti i kao sok od tikve, koji se može piti svježe iscijeđen ili kao dodatak smoothiejima.

Još jedan način korištenja tikve kao lijeka za čišćenje tijela od parazita je da se napravi maska od tikve za lice. Tikva sadrži hranjive sastojke koji pomažu u hidrataciji i umirivanju kože te također imaju blagotvorno djelovanje na cijelo tijelo. Maska se može napraviti od sirove tikve narežane na kockice i pomiješane s malo meda ili maslinovog ulja, a zatim se nanosi na lice i ostavi da djeluje 15-20 minuta prije nego što se ispere.

Ukratko, tikva je izvrstan prirodni lijek za čišćenje tijela od parazita.

Tikva je uglavnom sigurna za konzumaciju i ne bi trebala izazvati nuspojave. Međutim, kao i sa svakim povrćem, postoji mogućnost da neke osobe mogu biti alergične na tikvu. Ako se pojave simptomi alergije, poput crvenila, svrbeža ili osipa, trebate prestati konzumirati tikvu i posavjetovati se s liječnikom.

Također, ako se koristi kao lijek za čišćenje tijela od parazita, treba imati na umu da se tikva ne smije konzumirati u velikim količinama tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Prekomjerna konzumacija tikve može dovesti do povećanja razine kalijuma u tijelu, što može dovesti do poremećaja u radu srca i drugih tjelesnih sustava.

Ukoliko se tikva koristi kao maska za lice, treba imati na umu da se ne smije nanositi na otvorene rane ili na kožu koja je preosjetljiva ili upaljena. Također, treba izbjegavati kontakt s očima pri nanošenju maske, jer tikva može izazvati nadražaje i peckanje.

Ukratko, tikva je uglavnom sigurna za konzumaciju i korištenje kao lijek za čišćenje tijela od parazita, ali treba imati na umu da postoji mogućnost da neke osobe mogu biti alergične na ovo povrće i da se ne smije konzumirati u velikim količinama tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Ako se pojave neke nuspojave ili simptomi alergije, treba prestati konzumirati tikvu i posavjetovati se s liječnikom.

Izvor: igrackezadecu.net

Share this Article