Zašto ne smijemo preskakati obroke

admin
1 Min Read

Preskakanje obroka može imati loš utjecaj na vaše zdravlje i dobrobit. Postoje nekoliko razloga zašto ne biste trebali preskakati obroke:

Gubitak energije: Obroci pružaju tijelu potrebnu energiju za rad i svakodnevne aktivnosti. Preskakanjem obroka, tijelo ne dobiva dovoljno hranjivih tvari koje su mu potrebne za rad, što može dovesti do umora i gubitka snage.

Slabljenje imuniteta: Obroci također pomažu u održavanju dobrog imuniteta. Ako preskačete obroke, tijelo ne dobiva dovoljno hranjivih tvari potrebnih za održavanje zdrave probave i dobrog imuniteta. To može dovesti do povećanog rizika od bolesti i infekcija.

Povećani rizik od bolesti srca: Preskakanje obroka može dovesti do povišenog krvnog tlaka i povećanog rizika od bolesti srca. To se događa zato što tijelo ne dobiva dovoljno hranjivih tvari koje su mu potrebne za održavanje zdravlja srca i krvnih žila.

Povećana osjetljivost na stres: Preskakanje obroka također može dovesti do povećanog stresa i tjeskobe. To se događa zato što tijelo ne dobiva dovoljno hranjivih tvari potrebnih za održavanje dobre mentalne i fizičke zdravlje.

Zbog svega navedenog, važno je da redovito jedete zdrave i uravnotežene obroke kako biste održali dobro zdravlje i dobru dobrobit.

Izvor: igrackezadecu.net

Share this Article